Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: Session has expired on Sunday, 28-Apr-19 00:43:13 PDT. The current time is Tuesday, 21-Jan-20 00:46:33 PST.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 463
Please refer to our Error Message Reference.

Cvijeće moje ostani sa mnom

Približavanjem proljeća te dolaskom sunčanih dana svi mi želimo unesti malo tog cvjetnog duha i u naš dom. Najbolji način da u svaki dom unesemo svježinu je svakako cvijeće, bilo da je ono rezano ili pak posađeno.

Prednosti posađenog cvijeća naspram rezanog svakako su njihov rok trajanja te duljina cvata koju nam pruža, no moramo li onda izostaviti rezano cvijeće iz uređenja?

Svakako ne, slijedeći par jednostavnih pravila rezano cvijeće može trajati iznimno dugo te dodati našem domu dašak svježine i dizajna.

I cvijeće treba hranu kao i mi

Svi znamo da cvijeće treba vodu u vazi da bi ostalo zdravo, no što je s hranom? Dodavanjem cvjetne hrane pomažemo našem rezanom cvijeću da ostane svježe još dugo vremena jer dobiva sve potrebno da bi nastavilo sa svojim razvojem i opstankom. Sigurno se pitat što je to cvjetna hrana i koliko ona košta?

Najbolje od svega je da se radi o malenom cvjećarskom triku koji svi možemo napraviti kod kuće, sve što je potrebo jest da u vazu za svijeće ulijete vodu te u nju dodate:

  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice jednog od sljedećih – sok od limuna ili ocat

te miješate sve dok se šećer ne rastvori u vodi. Nakon toga u vazu dodajte cvijeće i bit ćete zadivljeni koliko će dugo rezano cvijeće krasiti vaš dom.

Držite cvijeće dalje od voća

Zdjela voća uz živahni, buket svježeg cvijeća čini slikoviti kućni ambijent, mnogi od nas nisu svjesni da se voće i cvijeće ne miješaju! Plin etilena koji oslobađa voće tijekom procesa zrenja zapravo ubrzava proces cvjetanja vašeg cvijeća, uzrokujući da brže uvenu. Ako želite produžiti život buketa ili aranžmana, držite ih podalje od posude s voćem.

Rezanom cvijeću nije mjesto na prozoru

Čuvanje cvijeća na prozorskoj polici ili ispred prozora još je jedan siguran način da brže uvenu. Najbolje je držati rezano cvijeće izvan izravne sunčeve svjetlosti jer zrake sunca mogu oštetiti latice i lišće, uzrokujući prerano uvenuće. Rezano cvijeće zapravo uživa u hladnijim temperaturama, tako da ako možete pronaći mjesto u vašem domu koje se ne zagrijava previše produžili biste mu trajanje.

Ne koristite škare kod rezanja cvijeća

Sigurni smo da je većini od vas u cvjećari rečeno da prerežete stabljike biljke kako bi cvijet mogao uzeti više vode prilikom stavljanja u vazu, to je istina. Međutim, upotreba škare može uzrokovati „modrice“ koje uzrokuju štetu i utječu na dugovječnost samog cvijeta. Umjesto škare upotrijebite oštar nazubljeni nož za rezanje krajeva vašeg stabla cvijeta pod kutom. Rezanjem stabljika pod kutom povećavate površinu i povećavate sposobnost upijanja vode.

Pridržavanjem gore navedenih pravila rezano cvijeće može trajati dulje i donositi vašem domu svježinu koja mu je potrebna. Na nižim slikama pogledajte kako to izgleda:

Vaš Dekorater!

Odgovori