Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: Session has expired on Sunday, 28-Apr-19 00:43:13 PDT. The current time is Tuesday, 21-Jan-20 00:26:57 PST.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 463
Please refer to our Error Message Reference.

Izradi svoju svijeću

Tko ne voli ukrasiti svoj dom ili stan lijepom svijećom? Dodaju toplinu i svjetlost svakom prostoru i općenito čine vaš dom ugodnijim. Jedini problem je što one ne traju vječno i mogu biti malo skupe. No, dobra stvar je što ih možete napraviti i sami kod kuće. Vjerujemo da dobar dio potrebnih stvari za izradu već imate kod kuće.

Materijali potrebni za izradu svijeća

Još jedan bonus kod izrade vlastitih svijeća je da možete kontrolirati ono od čega su napravljene. Ako ste osjetljivi na miris, možete izostaviti stavljanje mirisa za svijeću. Ako ste zabrinuti oko održavanja čistog zraka u vašem domu, možete koristiti sojin vosak. Iako postoji mnogo različitih vrsta svijeća, sve one sadrže tri glavne komponente: vosak, fitilj i spremnik.

  1. Vosak
  2. Fitilj za svijeće
  3. Spremnik
  4. Miris za svijeće (opcionalno)
  5. Posuda za topljenje voska

Sigurnost

Prije početka izrade bitno je imati na umu mjere opreza jer prilikom izrade svijeća imat ćemo vrući vosak koji je potrebno prelijevati u spremnik za svijeće. Uvijek koristite zaštitne rukavice i nikad ne ostavljajte svijeću da gori bez nadzora.

Izrada

Nakon što ste obukli rukavice morat ćete pronaći vosak koji je prikladan za vrstu svijeće koju želite napraviti i fitilj prikladan za vosak koji ste odabrali. Potrebne sastojke najbolje je kupiti u hobby art trgovini u kojoj će vam i sami trgovci sami preporučiti koji fitilj ide uz koji vosak. Imajte na umu da neki fitilji ne izgaraju dovoljno vruće da bi otopili neke vrste voska. Također ćete morati odabrati pravi kalup ili spremnik za držanje rastopljenog voska, miris ili boju za svijeću po želji.

Zatim, trebat će vam izvor topline kao što je vruća ploča ili električni štednjak da bi otopili vosak. Vosak stavite u tavu ili dublju posudu te ga na laganoj vatri pod nadzorom zagrijavajte dok ne dođe u tekuće stanje. Uvijek otopite onoliko voska koliko vam je potrebno za punjenje spremnika, nije potrebno topiti sav vosak odjednom.

Koraci:

  • Zagrijte vosak u posudi do trenutka kada je u tekućem stanju
  • Nakon što je vosak zagrijan u njega stavite i umiješajte miris ukoliko isti dodajete
  • U spremnik za svijeću stavite fitilj
  • Nakon što ste umetnuli fitilj isti zalijte sa voskom u tekućem stanju
  • Ukoliko želite možete pridržati fitilj nekoliko minuta kako bi se vosak stvrdnuo i držao ga na mjestu

Nakon toga ostavite svijeću da se hladi sat vremena i imate svoje vlastite svijeće koje možete iznova raditi.

Materijale potražite u hobby art trgovinama i bacite se u izradu!

Vaš Dekorater!

Odgovori