Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: Session has expired on Sunday, 28-Apr-19 00:43:13 PDT. The current time is Tuesday, 21-Jan-20 01:57:00 PST.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 463
Please refer to our Error Message Reference.

Tepih i zašto ga odabrati?

Odabir tepiha uvijek je odabir pojedinca i njegovog viđenja prostora, u svijetu dizajna interijera možemo čuti da je tepih refleksija osobnosti onoga koji bira. Neki riskiraju sa žarkim bojama, neki biraju tradicionalne kako bi istaknuli svoje mišljenje dok drugi pak biraju svjetlije tonove kako bi se potpuno utopili u prostor.

U sljedećem tekstu pokazat ćemo vam nekoliko jasnih prednosti tepiha u uređenju interijera te sitnica na koje je dobro misliti prilikom odabira istog.

Unose boju

Ukoliko prostoriji nedostaje svjetla tada je jedini logičan odabir boje tepiha onaj bliži bež svjetlijim tonovima no ukoliko se radi o prostoriji sa dovoljno svjetla tada je boja svakako dobar odabir.

Dodamo li prostoriji zavjese žarke boje tada riskiramo puno, jer one imaju tendenciju preuzeti vizualni identitet prostora no kada se radi o tepihu rizik je mnogo manji. Morate imati na umu da tepih uvijek prekriva namještaj koji tada umanjuje njegov doživljaj pa su žarke boje kod tepiha uvijek dobro došle.

Stvaraju centralne točke

Tepih na kojem se nalazi sjedeća garnitura uvijek će biti vokalna točka prostora ma koliki on bio. Koristite tepih da usmjeravate ljude unutar prostora i jasno im izrazite gdje se sva radnja zbiva. Nekada kod uređenja velik prostorija, posebno dnevnih boravaka, dogodi se da namještaj djeluje kao izgubljen na moru i dislociran, tepih je poveznica.

Kod postavljanja tepiha uz sjedeću garnituru imajte na umu da tepih mora biti barem 30cm ispod ruba sjedeće garniture, nikako odvojen od njega.

Upijaju zvuk

Ukoliko imate laminat podove ili pak brodski pod tada je tepih definitivno jedan od najboljih izbora za apsorpciju zvuka. Njegova debljina ublažava sve zvukove pa je tako idealna i za stanove kako bi onima ispod nas bilo ugodnije i tiše.

Djeluju kao umjetnost

Postavimo li tepih na zid dobivamo potpuno novi aspekt tepiha jer promjenom njegove prvotne namjene i mjesta postavljanja ističemo neke potpuno nove karakteristike. Imajte na umu da su se u određenom vremenu povijesti tepisi gotovo više koristili kao zidna dekoracija on ona današnje namjene.

Komplimentiraju vašem stilu

Ukoliko je vaš dom uređen u modernom stilu ili pak onom industrijskom tada će ga tepih tamnijih boja sa ravnim linijama još više istaknuti. Ako ste se pak odlučili za tradicionalniji stil uređenja tada će istočnjački stil tepiha svakako još dodatno naglasiti cijelu atmosferu koju ste stvorili.

Neka tepih uvijek slijedi stil uređenja doma.

Teksturama daju novu dimenziju prostoru

Ako zanemarimo samu boju tepiha tada se fokusiramo na njegovu teksturu koja je ponekad moćnija i od same boje. No ovdje treba razmisliti o više faktora poput ljubimaca, djece i načina čišćenja. Tepisi koji su napravljeni od dugih trakastih komada tkanine ili vune su tepisi koji nisu najbolji odabir uz ljubimce jer dlaka koja u njih zalazi jako se teško čisti. Za mlade roditelje tepih sa neravnim rubom tj. završetkom sa nitima uskoro može postati glavna igračka koja se čupa i stavlja usta.

Stvaraju toplinu

Zimi podovi znaju biti hladni ukoliko nemamo podno grijanje a tepih je još uvijek najpovoljniji način zagrijavanja stopala. Njihova toplina se povećava sa samom punoćom i debljinom tepiha.

Vaš Dekorater!

Odgovori