Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: Session has expired on Sunday, 28-Apr-19 00:43:13 PDT. The current time is Tuesday, 21-Jan-20 00:05:36 PST.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 463
Please refer to our Error Message Reference.

Zaplovi morem sjedećih garnitura

Prilikom uređenja nove ili preuređenja starog dnevnog boravka vrlo je bitno da odaberemo sjedeću garnituru koja komplementira našoj prostoriji ali i odgovara potrebama kućanstva. Na njima provodite većinu vremena provedenog u dnevnom boravku, na njima vaši gosti stječu dojam o domu a njihova funkcija mora biti potpuno u skladu s vlasnicima i prostorom. Bilo da odabirete moderan ili klasičan namještaj razmišljajte o sljedećim stavkama:

Osobine sjedeće garniture

Moderne ili klasične, rustične ili urbane, pravocrtne ili opuštenih linija, pravokutne ili zaobljene…sve su to samo neke od osobina koje krase sjedeće garniture a uvelike definiraju izgled vašeg prostora. Ukoliko je uređenje doma sastavljeno od oštrih boja i modernog namještaja uvijek je dobro da i sama sjedeća garnitura slijedi navedeni stil  – moderna, pravocrtna, urbana.

Nekada kod odabira sjedećih garnitura, hodajući beskrajnim izložbenim prostorima, odabiremo namještaj koji i nije u skladu sa našim prostorom i uskoro se nalazimo u situaciji da kupljeni namještaj prodajemo online u pola cijene pokušavajući objasniti kupcima da je sofa kao nova(jer i jest).

Zato pomno definirajte kakvu sjedeću garnituru kupujete i definirajte željeni izgled prije samog odlaska u kupovinu.

Mjere mjere

Jedna od češćih grešaka koje susrećemo kod klijenata je svakako razmišljanje: “Moram izmjeriti koliko prostora imam za sjedeću garnituru kako bih uzeo baš te veličine“. Nije potrebno popuniti sav raspoloživi prostor u dnevnom boravku sjedećom garniturom, pustite prostor da ostane prostor. Uz sjedeću garnituru morate imati dovoljno prostora za ostali namještaj, dekoracije te svakako pokoju sobnu biljku jer su one jedan od glavnih trendova u nadolazećim godinama.

Izmjerite koliko prostora imate za postavljanje garniture te na papiru nacrtajte kako želite rasporediti namještaj koji kupujete.

Jeftino VS skupo

Kod kupnje sjedećeg namještaja susrećete se sa iznimno širokim rasponom cijena koje variraju od 700kn za sofu sve do 20.000 kn za sofu. Uz svaku od njih dolazi ponešto uvjeta za navedenu cijenu, neke su skupe jer imaju dizajnerski potpis, neke su unikatne dok su druge jednostavno povoljnije zbog korištenih materijala.

Mi kupnju sjedećeg namještaja volimo gledati kao dugoročnu investiciju stoga uvijek predlažemo da kod kupovine imate nešto drugačiji pristup. Odredite cijenu koju ste voljni platiti za sjedeću garnituru te kod prodajnog savjetnika u salonu namještaja provjerite koje su garniture u navedenom cjenovnom razredu najkvalitetnije napravljene.

Na taj način kupujete namještaj koji je možda manjih dimenzija no što ste tražili ali dobivate najkvalitetniju opciju koja se lako održava i napravljena je od durabilnih materijala.

Broj sjedećih mjesta

Ukoliko želite određeni broj sjedećih mjesta u vašem dnevnom boravku uvijek imajte na umu da kvalitetan otoman ili tabure može nadomjestiti manjak sjedećih mjesta kod kupljenog namještaja.

Kod postavljanja dodatnog sjedećeg namještaja pripazite da ne unosite previše jer obično je prihvatljiva granica maksimalno 3 dodatna sjedeća komada uz postojeći namještaj.

„Jako mi je lijepa, kupujem!“

Pripazite s fokusom samo na izgled sofe, bitno je što se nalazi i ispod tkanine. Postoji mnogo punjenja za sjedeći namještaj no najčešće su svakako pjene koje su s vremenom postale sve izdržljivije no ipak s vremenom omekšaju i nisu više tako udobne. Druga česta opcija kod kvalitetnijih garnitura je svakako perje no koliko god kvalitetno bilo zahtjeva određeno održavanje koje i nije najpovoljnije ili najjednostavnije.

Naš savjet je uvijek pokušati pronaći kombinaciju jednog i drugog, kvalitetna pjena sa ojačanjima za sjedišta te perje za jastuke.

Vaš Dekorater!

Odgovori